Share:

KUALA LUMPUR: Penyampai radio Hot FM, Haziq Hussni, 27, memilih nama Muhamad Heidy Nufael untuk anak lelakinya yang genap berusia seminggu, hari ini.

Bercakap kepada BH Online Haziq berkata, beliau memilih nama berkenaan selepas berbincang dengan isteri, Ayunda Putri Mekarsari.

Haziq turut berkongsi pemilihan nama indah terbabit bersama pengikutnya di laman sosial Instagram beliau.

“Pemilihan nama anak sulung itu dibuat atas perbincangan bersama-sama dengan isteri. Malah, saya juga berjanji untuk berkongsi nama anak sulung kami bersama pengikut Instagram saya selepas tujuh hari usianya.

“Kami berdua bersetuju untuk menamakan anak kami Heidy Nufael kerana nama datuk saya juga bermula dengan huruf H, iaitu Hassan. Oleh itu, saya berhasrat untuk meneruskan simbolik huruf H bagi anak saya.

“Diharap anak lelaki kami membesar mengikut kebaikan di sebalik maksud nama yang dipilih. Kami turut mempertimbangkan beberapa nama lain, namun akhirnya mencapai kata sepakat memilih nama Muhamad Heidy Nufael,” kata Haziq.

Haziq mendirikan rumah tangga bersama Putri yang juga wanita kelahiran Medan, Indonesia, pada 15 Julai tahun lalu.

Selain itu, pengacara program Nasi Lemak Kopi O (NLKO) itu juga berazam mahu memberikan lebih tumpuan kepada isteri dan anaknya biarpun jadual hariannya sarat dengan pelbagai komitmen.


Sumber: Berita Harian

Share: